Csirkegombóc leves

FőoldalLevesCsirkegombóc leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkegombóc leves hozzávalói:

  • Csirkegombóc leves
  • Csirkegombóc leves elkészítése:

    A megtisztított, megmosott és feldarabolt csirkeaprólékot 1.5 l enyhén sós vízben, puhára főzzük. Kivesszük a főzőléből, kicsontozzuk, apróra vagdaljuk, ha kihűlt, összekeverjük a tojással, a fűszerek felével, citromhéjjal és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formálunk a masszából. A csirkelébe belerakjuk a maradék fűszert, a csirke esszenciát, az apróra vágott kaprot, majd felforraljuk, beletesszük a gombócokat. Takaréklángon addig forraljuk, amíg a gombócok a leves tetejére feljönnek. A levesnek enyhén savanykásnak kell lennie. Tűzforrón tálaljuk.

    Egy finom csirkegombóc leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2430 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei