Csípős uborkaleves paprikával

FőoldalLevesCsípős uborkaleves paprikával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csípős uborkaleves paprikával hozzávalói:

  • Csípős uborkaleves paprikával
  • Csípős uborkaleves paprikával elkészítése:

    Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. A csíraolajat wokban, vagy fazékban felhevítjük és a paprikát állandó keverés mellett 3 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk az uborkát, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a levessel, a szójamártással és a limet lével, a szezámolajjal és az őrölt pirospaprikával együtt az egészet alaposan összekeverjük. A levest felforraljuk és fedő alatt kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal és chilimártással fűszerezzük. Az uborkalevest mély tálkába merjük és az aprított, ill. szálas metélőhagymával díszítve tálaljuk. Külön csészében csípős chilimártást kínálhatunk mellé.

    Egy finom csípős uborkaleves paprikával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: alkalommal | Népszerűség: 1.5

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei