Csípős tojás (indiai előétel)

FőoldalElőételCsípős tojás (indiai előétel)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csípős tojás (indiai előétel) hozzávalói:

  • curry
  • kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 2-3 evőkanál kókuszos tej
  • 1 db zöld erőspaprika
  • 1 db piros erőspaprika
  • 3 db csemegehagyma
  • 10 dkg vaj

Csípős tojás (indiai előétel) elkészítése:

A vajban az összezúzott fokhagymával üvegesre pároljuk a vékony karikára vágott hagymát, majd kiszedjük és félretesszük. A köményt, kurkumát, koriandert és curryt a vajon egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, megsózzuk, és kb. negyed óráig főzzük. Hozzákeverjük a kókuszos tejet, beletesszük a félbevágott tojásokat és további tíz percig, főzzük. Nant (joghurtos kenyérféle) vagy pirítóst, illetve gyümölcs csatnit (ízesítő) kínálunk hozzá.

Egy finom csípős tojás (indiai előétel) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: alkalommal | Népszerűség: 1.5

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei