Cseresznyés batyutorta

FőoldalÉdesDesszertCseresznyés batyutorta

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Cseresznyés batyutorta hozzávalói:

Cseresznyés batyutorta elkészítése:

A puha vajat a liszttel, a sóval és egy kevés langyos vízzel alaposan összedolgozzuk. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át hűvös helyen pihentetjük. A cseresznyét kimagozzuk, a mandulát a morzsával, a fahéjjal és a porcukorral összekeverjük. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. Belisztezett deszkán minden darabot egyenként vékonyra nyújtunk, és a közepükre 1-1, szintén vékonyra lapított marcipándarabkát helyezünk. 6-8 szem cseresznyét halmozunk rá, mandulás morzsával megszórjuk, és a tészta széleit ráhajtva középen batyuszerűen összefogjuk. A kis tésztabatyukat sütőpapírral bélelt tortaformába rakosgatjuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.

Egy finom cseresznyés batyutorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1100 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei