Csekonics saláta

FőoldalElőételCsekonics saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csekonics saláta hozzávalói:

Csekonics saláta elkészítése:

A mélyhűtött koktélrákot forrásban lévő vízbe tesszük, levesszük a tűzről és kihűtjük. A főtt jérce húsát kicsontozzuk, mellehúsából vékony szeleteket vágunk és félre tesszük, a többi húst vékony metéltekre vágjuk. A paradicsomot megtisztítjuk, vékony cikkekre daraboljuk. Keverőtálba tesszük a majonézt, worchesterrel, cayenne borssal, sóval izesítjük, apróra vagdalt tárkonylevelet adunk hozzá. Kevés tárkonyecettel pikánssá tesszük. Hozzákeverjük az előkészített rákot és a jércehúst. A fejessalátát megmosva, széles metéltre vágva adjuk hozzá. Két-három óráig érlejük hűtőben, hogy az ízek jól átjárják. Előhűtött tálon, salátalevelekre tálaljuk, a visszahagyott jércemell szeletekkel, paradicsommal, citromszeletekkel, rákhússal, darabolt aszpikkal és petrezselyem zöldjével díszítjük.

Egy finom csekonics saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1335 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei