Citromos pacalropogós

FőoldalHúsos ételFőfogásCitromos pacalropogós

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Citromos pacalropogós hozzávalói:

Citromos pacalropogós elkészítése:

A pacalt megtisztítjuk, egyenletes nagyságú darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Húsdarálón ledaráljuk vagy egészen apróra vagdaljuk. Kevés vajban megfuttatjuk, 10 deka liszttel megszórjuk, és felöntjük forró tejjel. Lassú forrással besűrítjük, majd a tűzről levéve, két tojást keverünk el benne. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, citromlével és sóval ízesítjük.

A masszát kihűtjük, tenyérnyi nagyságú lepényeket formázunk. Bécsi bundázással bundázzuk. Felhevített olajban megsütjük, csepegtetőrácsra kiszedjük.

Kevert salátakörettel tálaljuk, gombamártást kínálhatunk hozzá.

Egy finom citromos pacalropogós ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: alkalommal | Népszerűség: 1.5

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei