Citromos-babos rizs

FőoldalFőfogásEgytálételCitromos-babos rizs

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Citromos-babos rizs hozzávalói:

Citromos-babos rizs elkészítése:

Az olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd térfogatának megfelelően dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a húsleveskockákat, a borsot és a fele finomra vágott petrezselyemzöldet. Beleöntjük a citromlevet, és nagyon kevés cukorral ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg a rizs összes levét elfövi. Közben a zöldbabot megmossuk, letisztítjuk, és két centis darabkákra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és majdnem puhára (inkább ropogósra) főzzük. A már elkészült rizst, a leszűrt zöldbabot és a reszelt sajt háromnegyedét villával óvatosan összeforgatjuk, ezután kiolajozott bomba (kuglóf) formába szorosan belenyomkodjuk. A tetejét befedjük, és az előmelegített, forró sütőbe toljuk. 25 percig kis lángon pároljuk. Tálalás előtt kerek tálra borítjuk, és hagymás paradicsomsalátával kínáljuk. Főételnek vagy kisebb adagban köretnek tálalható.

Egy finom citromos-babos rizs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1848 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei