Cézár saláta

FőoldalZöldségesételFőfogásCézár saláta

Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Cézár saláta hozzávalói:

  • bors
  • 1/2 csésze pirított crourton
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál Udo majonéz (lásd Udo majonéz recept)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 doboz szardínia konzerv (vagy 0,5 tk Worcestershire szósz)
  • 1/2 fej jégsaláta, megmosva, megszárítva
  • Cézár saláta
  • Cézár saláta elkészítése:

    190 fokra melegítsd elő a sütőt. Vágd fel a kedvenc kenyeredet fél cm-es kockákra. Fűszerezd ízlés szerint. Pirítsd amíg a szélei meg nem barnulnak. Vedd ki a sütőből és locsold meg Udo olajjal. Saláta készítése: egy tálba keverd össze, a szardíniát, fokhagymát, citromlevet, Udo majonézt. Egy nagy salátástálba keverd össze a salátát a majonézes keverékkel, a sajt felével és a croutonokkal. Fűszerezd ízlés szerint. Szórd meg a maradék sajttal.

    Egy finom cézár saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3262 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    Guitarmaker (2012/08/23):
    Szia! végre nem csirkehús, meg sonka, meg tojás, meg tudomisén, hanem igazi Cézár recept. Csak egy apróság: eredetileg római salátából készül. tisztelettel

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei