Céklaleves

FőoldalLevesCéklaleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Céklaleves hozzávalói:

Céklaleves elkészítése:

A céklát szedjük ki a levéből, s vágjuk apróra. 6 dl vízhez adjunk néhány kanálnyi céklalét, sót, cukrot, tegyük bele a céklát, és forraljuk fel. A liszttel és a tejszínnel készítsünk habarást, s sűrítsük be vele a levest. Még egyszer forraljuk össze, s hagyjuk kihűlni.

Végül fedjük le, s a tálalásig - legalább fél óra hosszan - tartsuk a jégszekrényben.

Céklaleves tippek:

Hidegen tálaljuk

Egy finom céklaleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1771 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei