Cassoulet

FőoldalZöldségesételFőfogásCassoulet

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Cassoulet hozzávalói:

  • Cassoulet
  • Cassoulet elkészítése:

    A megmosott babot másfél liter vízbe beáztatjuk. Másnap az áztatóvízben sóval, borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel és a kockára vágott hagymával együtt egy óráig főzzük. Közben a kicsontozott, kockára vágott libacombot és a sertéshúst libazsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt zöldséget, a felszelt kolbászt, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt párájuk kb. 40 percig. Ekkor hozzátesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, cayenni borsot,a finomra vágott petrezselyemzöldet. Még egyszer felforrósítjuk, majd az egészet összekeverjük a babbal. Egy tűzálló cseréptálat libazsírral kikenünk, az ételt beleöntjük, meghintjük zsemlemorzsával és az apróra vágott pórézölddel. Előmelegített sütőben 200 fokon egy óráig sütjük.

    Egy finom cassoulet ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4117 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei