Bundás kukorica

FőoldalElőételBundás kukorica

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bundás kukorica hozzávalói:

Bundás kukorica elkészítése:

A hagymát meg a zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk. A liszttel megszórjuk, kevergetve kicsit pirítjuk, sóval, borssal, pirospaprikával, mustárral és őrölt borssal ízesítjük. Állandóan kevergetve a tejet ráönt­jük és kis lángon főzzük, amíg sűrű mártássá nem válik. Egy tűzálló tálban a tojást villával habosra verjük, a kukoricát beleszórjuk, és a mártással leöntjük. A zsemlemorzsát az olvasztott vajjal eldolgozzuk, majd ezt is a kukoricába öntjük és az egészet, jól összekeverjük. Tetejét zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon 30 percig sütjük.

Egy finom bundás kukorica ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1309 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei