Bújtatott hurka

FőoldalFőfogásEgytálételBújtatott hurka

Idő: · Hozzávalók: 1 személyre

Bújtatott hurka hozzávalói:

Bújtatott hurka elkészítése:

A zsemlekenyér két végét levágjuk, és a kenyeret éles késsel kifúrjuk úgy, hogy a hurka beleférjen. A mélyhűtőben kifagyasztott nyers hurkát bekenjük mustárral, és az üregbe csúsztatjuk. Hosszúkás tűzálló tálra fektetjük, és sós, borsos tejjel locsolgatjuk, hogy alaposan megszívhassa magát. (Vigyázzunk, nehogy a kenyér teljesen elázzon!) A tetejét alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt lángon 30 percig sütjük. Végül az alufóliát levéve sós, majoránnás tejföllel megkenjük, és fedő nélkül forró tűznél megpirítjuk. Savanyú káposztával adjuk asztalra.

Egy finom bújtatott hurka ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1201 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei