Brokkolis zöldségfelfújt

FőoldalZöldségesételFőfogásBrokkolis zöldségfelfújt

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Brokkolis zöldségfelfújt hozzávalói:

  • Brokkolis zöldségfelfújt
  • Brokkolis zöldségfelfújt elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. 300 g sárgarépát kockákra vágva a hagymával együtt megpároljuk a vajon. Hozzáadjuk a tejszínt, és 5 percig főzzük. A zöldségfűszerrel, a borskrémmel, a szerecsendióval és sóval fűszerezzük. Pürévé törjük és szűrőbe simítjuk. Megmossuk, megtisztítjuk és rózsáira szedjük a karfiolt és a brokkolit. A maradék sárgarépát és a zellert megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A zöldborsóval együtt sós vízben blansírozzuk, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A sütőt 200 fokra (légkeveréses sütő: 180 fok) felmelegítjük. A tojást és a zöldséget a kihűlt püréhez keverjük, kizsírozott felfújtformába töltjük, és lefedve 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből kiborítjuk, és szeletekre vágjuk. Zöldséggel és pirítóssal kínáljuk.

    Egy finom brokkolis zöldségfelfújt ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3140 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei