Brokkoli szárazbab egytál

FőoldalFőfogásEgytálételBrokkoli szárazbab egytál

Idő: · Hozzávalók: 1 személyre

Brokkoli szárazbab egytál hozzávalói:

Brokkoli szárazbab egytál elkészítése:

A babot 10 órán átáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Az olajon fedő alatt jól megpároljuk a leszűrt babot a hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az épp ellepje. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a sót és az ízesítőket. Egészen kis lángon pároljuk. Közben megtisztítjuk, és kockára vágjuk a zöldségeket, a brokkolit kb. 4 cm-es darabokra, szeljük. A paradicsomot meghámozzuk, és apróra vágjuk. A babot legalább 1 órán átfőzzük, mielőtt beletesszük a zöldségeket. Együtt puhára főzzük az egészet (kb. 10 perc). Akkor jó az étel, ha a leve egészen sűrű.

Egy finom brokkoli szárazbab egytál ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1258 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei