Brassói saláta

FőoldalSavanyúságFőfogásBrassói saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Brassói saláta hozzávalói:

Brassói saláta elkészítése:

A fehér- és a vöröskáposztát vágva, a húsos zöldpaprikát, a kis gömbölyű paprikát, a közepes nagyságú uborkát, az apró zöld dinnyét egészben, a tömör, hófehér karfiolt rózsáira szedve, a közepes, megtisztított sárgarépát négybe vágva, valamint a friss kaprot és zellerzöldet váltogatva elrendezzük az üvegekben, hogy ízlésesen tarka legyen. Sós vizet forralunk - literenként egy púpos evőkanál sót teszünk bele -, majd langyosra hűtjük, és a zöldségekre öntjük. Az üvegeket lekötjük. Ne ijedjünk meg, ha zavarossá válna, idővel letisztul. Mivel ecet nem kerül bele, a káposzta savanyítja meg, így íze a hordós káposztáéhoz hasonló lesz.

Télen különösen jól mutat a tálon ez a színes, vegyes savanyúság. (Ez a mennyiség 2 db 5 literes üveghez elegendő.)

Egy finom brassói saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1751 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei