Brassói aprópecsenye

FőoldalHúsos ételFőfogásBrassói aprópecsenye

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Brassói aprópecsenye hozzávalói:

Brassói aprópecsenye elkészítése:

A húst (sertést vagy pulykát) vágjuk 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra, és az olajon előbb pirítsuk üvegesre, majd pici vizet aláöntve pároljuk meg. Tegyük hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedő alatt pároljuk puhára. Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.) A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítjuk.) A klasszikus receptek fele részben marha- és fele részben disznóhúst használnak. Ilyenkor a párolás a marhával kezdődik, és amikor az már félig puha, csak akkor kerül bele a disznóhús.

Egy finom brassói aprópecsenye ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1535 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei