Borsodós torta ribizlivel

FőoldalÉdesDesszertBorsodós torta ribizlivel

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Borsodós torta ribizlivel hozzávalói:

Borsodós torta ribizlivel elkészítése:

A lisztet a vajjal, a porcukorral, a tojással és a citromhéjjal kemény tésztává dolgozzuk, ezt nedves ruhába göngyöljük, egy órán át, pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és egy gyümölcstortaformát kibélelünk vele. A tészta alját villával több helyen megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200 °C-on 15-20 perc alatt világosbarnára elősütjük. Még forrón kiborítjuk egy rácsra, azon hagyjuk kihűlni. A ribizlit a száráról leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. A 3 tojás sárgáját a keményítővel és a cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a bort, és vízfürdőben addig verjük habverővel, míg a massza elég forró lesz, és elkezd sűrűsödni. Ekkor kivesszük a vízfürdőből, tovább verjük. Ez alatt hűl egy kicsit. Eztán az elősütött tortatésztára öntjük, előmelegített sütőben 190 °C-on 30-40 percig sütjük. Kihűtjük, megszórjuk ribizlivel, hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor a kész süteményt megszórjuk porcukorral, felvágjuk.

Egy finom borsodós torta ribizlivel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1002 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei