Boros gyöngytyúk gombával

FőoldalHúsos ételFőfogásBoros gyöngytyúk gombával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Boros gyöngytyúk gombával hozzávalói:

Boros gyöngytyúk gombával elkészítése:

A gyöngytyúkot feldarabolás után megmossuk és szárítjuk. A liszt, só és bors keverékében megforgatjuk. A csíkokra vágott szalonnát ropogósra sütjük a serpenyőben, majd kivesszük. A gyöngytyúkot a kisült zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a száraz vörösbort, a fűszereket és a paradicsompürét, majd fedő alatt megpároljuk. A megmosott póréhagymát finomra vágjuk, és a húshoz adjuk, majd megszórjuk a szalonnával. A megtiszított, megmosott gombát kis darabokra vágjuk, és vajon megpirítjuk. Az utolsó 10 percben együtt pároljuk a hússal. Az édes vörösbort hozzáöntve felforraljuk, és megízesítjük a mártást.

Egy finom boros gyöngytyúk gombával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1285 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei