Boros csirkeleves

FőoldalLevesBoros csirkeleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Boros csirkeleves hozzávalói:

Boros csirkeleves elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és darabokra vágjuk. Fazékba tesszük, ráöntünk 1.2 l hideg vizet az esszenciával és a sóval ízesítve félpuhára főzzük. A zellert megtisztítjuk és lereszeljük, a zöldhagymát vékony karikákra vágjuk. A csirkehúst a levesből kivesszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágva a levesbe, visszatesszük a reszelt zellerrel, limett héjjal, és a zöldhagymával. Fűszerezzük, ízesítjük a limettlével és hozzáadjuk a bort, kb. 15 percig főzzük. Ízfokozó, 1 db mokka cukor. Söberlivel, vagy pirított zsemlekockával, tűzforrón, csészékben tálaljuk.

Egy finom boros csirkeleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1341 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei