Borjúvelő vörösboros tésztában

FőoldalHúsos ételFőfogásBorjúvelő vörösboros tésztában

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúvelő vörösboros tésztában hozzávalói:

Borjúvelő vörösboros tésztában elkészítése:

A borjúvelőt hideg vízben áztatjuk, hártyáját eltávolítjuk. Fűszeres főzőlevet készítünk, ebben megfőzzük az előkészített velöt. A főzőlében hűtjük ki.

A vörösbort keverőtálba öntjük, habverővel elkeverjük benne a tojások sárgáját és a lisztet. A tojásfehérjéket habbá verve adjuk a masszához. Kevés sóval ízesítjük.

A velőt leszűrjük, tiszta ruhaszalvétán leszárítjuk. Lisztbe mártjuk, majd beleforgatjuk a vörösboros tésztába, hogy minden oldalról befedje. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a bundázott velőt, és gyakori forgatásokkal megsütjük.

Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.

Egy finom borjúvelő vörösboros tésztában ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1142 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei