Borjúsült Orloff módra

FőoldalZöldségesételFőfogásBorjúsült Orloff módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúsült Orloff módra hozzávalói:

Borjúsült Orloff módra elkészítése:

Kivajazott tűzálló tálban 40 percig sütjük a megsózott, megborsozott borjúkarajt. A felszeletelt gombát meglocsoljuk a citrom levével. Serpenyőben 2 dkg forró vajban 10 percig közepes tűzön pároljuk, majd lecsepegtetjük. A besamelhez 2 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben, levesszük a tűzről, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd a felforralt tejet. 5 percig kislángon kevergetve besűrítjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát, a sót, borsot, szerecsendiót, és hagyjuk hűlni. Amikor a hús megsült, kivesszük a levéből, fél centis szeletekre vágjuk, de nem teljesen végig. A kihűlt besamelből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többibe belekeverjük a párolt gombát, és a tojássárgákat. A keveréket a szeletek közé kenjük, a húst jól összeszorítjuk, ha kell, össze is kötözzük. A tojásfehérjéből késhegynyi sóval kemény habot verünk, hozzáadjuk a maradék besamelt, a sült hús szaftját, és a masszával beborítjuk a húst. Forró sütőben még 8 percig sütjük, krumplipürével körítve tálaljuk.

Egy finom borjúsült orloff módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1309 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei