Borjúlábsaláta

FőoldalHúsos ételZöldségesételFőfogásBorjúlábsaláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúlábsaláta hozzávalói:

Borjúlábsaláta elkészítése:

A borjúlábakat leperzseljük, leforrázzuk, hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, habját leszedjük, majd delikáttal, vöröshagymával, fokhagymával ízesítjük, aztán puhára főzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük, az apró körömcsontokat kiszedjük, csepegtetőrácsra fektetjük, lepréselve kihűtjük. A borjúlábakat éles késsel vékony metéltre vágjuk. Ecetes-olajos alapú öntetet készítünk, melybe finomra vágott vöröshagymát, petrezselymet, tárkonylevelet, ecetes uborkát keverünk. A borjúlábat belekeverjük az öntetbe, majd 24 órán át érleljük.

Üvegtányéron, saját levével meglocsolva, tálaljuk.

(A borjúlábsaláta készülhet majonézmártással is. S ha nem áll rendelkezésünkre borjúláb, sertéstábból is készíthetjük.)

Egy finom borjúlábsaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1297 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei