Borjúláb rántva

FőoldalHúsos ételFőfogásBorjúláb rántva

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúláb rántva hozzávalói:

  • Borjúláb rántva
  • Borjúláb rántva elkészítése:

    A borjúlábakat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, a csontokat éles csontozókéssel kivágjuk. Lábasba elöször a csontokat tesszük, erre helyezzük az előkészített borjúlábakat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval ízesítjük, egész borssal fűszerezzük, szeletelt vöröshagymát adunk hozzá. Lassú forralással megfőzzük, a főzőléből még melegen tálcára kiszedjük, lehűtjük. (A főzőlevet levesek készítéséhez alapként felhasználhatjuk.)

    A kihűlt borjúlábakat bécsi bundázással bundázzuk. Felforrósított olajban megsütjük. Az olajsütőbe csak egy-két darabot tegyünk egyszerre, mert nagyon lehűti az olajat. A megsült borjúlábakat csepegtetőrácsra kiszedjük.

    Sült burgonyával tálaljuk. Citromgerezddel díszítjük, külön tartármártást adunk hozzá.

    Egy finom borjúláb rántva ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4816 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    Guitarmaker (2012/11/28):
    Érdekes a borjúláb csontozata, nekem inkább bordának tűnik!

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei