Borjúhúsropogós

FőoldalHúsos ételFőfogásBorjúhúsropogós

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúhúsropogós hozzávalói:

Borjúhúsropogós elkészítése:

A borjúlapockákat előkészítjük, megsózzuk és sütőben kevés zsírral megsütjük. A megsütött borjúhúst apróra vagdaljuk, kevés vajon megpirítjuk, sóval ízesítjük, őrölt fehér borssal fűszerezzük, apróra vagdalt petrezselyemzöldet adunk hozzá. Végül kevés liszttel megszórjuk, tejjel felöntjük, majd lassú forralással - gyakori kevergetés közben - készre főzzük.

A tűzről levéve, még melegen 2 egész tojást keverünk el benne. Lapos tálra öntjük és kihűtjük. Pogácsa alakúra formázzuk. Felforrósított olajban megsütjük, majd csepegtetőrácsra kiszedjük.

Tálalhatjuk önálló ételként sült burgonyával vagy adhatjuk feltétként főzelékekhez.

Egy finom borjúhúsropogós ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1049 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei