Borjúhúsfelfújt- galuska

FőoldalHúsos ételFőfogásBorjúhúsfelfújt- galuska

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúhúsfelfújt- galuska hozzávalói:

Borjúhúsfelfújt- galuska elkészítése:

A borjú apróhúst egyenletes nagságú darabokra vágjuk. Gyorsvágó géppel pépesre vagdaljuk, vagy ledaráljuk, majd sóval ízesítjük, őrölt fehér borssal és apróra vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük.

Két decilliter vízzel felforrajuk a zsírt, hozzáöntjük a lisztet, és simára keverjük. Felforralás után, az így nyert sűrű pépet a tűzről levesszük, még forró állapotban egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Hozzáadjuk a húspéphez és jól eldolgozzuk.

Az olajjal felhevítjük az olajsütőben, két kanál segítségével beleszaggatjauk a felfújtmasszát. A megsült felfújtgaluskát csepegtetőrácsra kiszedjük.

Tálaláskor petrezselymes burgonyát halmozunk az előmelegített tálra, mellétesszük a felfújtat, és külön barnamártást adunk hozzá.

Egy finom borjúhúsfelfújt- galuska ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1054 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei