Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel

FőoldalZöldségesételFőfogásBorjúfasírt uborkával és gyömbérrel

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel hozzávalói:

Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel elkészítése:

A hagymát és a szalonnát apróra szeleteljük, majd összekeverjük a darált hússal, a turbolyával, a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával, és sóval fűszerezzük. 12 golyót formálunk belőle, és kevés olajban megsütjük. A gyömbért meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, és a gyömbérrel együtt a maradék olajban megfuttatjuk, majd hozzákeverjük az uborkát, a paprikát, és sóval ízesítjük. Nagylángon, kevergetve még 5 percig főzzük, majd a paprikát kidobjuk belőle. Turbolyával megszórjuk, és a fasírtok mellé kínáljuk. A paprika ízét még jobban kiemelhetjük, ha ujjaink között elmorzsoljuk, úgy tesszük az ételbe.

Egy finom borjúfasírt uborkával és gyömbérrel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1212 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei