Borjúbordák milánói módra

FőoldalHúsos ételFőfogásBorjúbordák milánói módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúbordák milánói módra hozzávalói:

Borjúbordák milánói módra elkészítése:

A borjúkarajt előkészítjük, felszeleteljük és húsverő kalapáccsal vékonyra ütögetjük, sóval ízesítjük. Milánói bundázással bundázzuk. Felforrósított olajban megsütjük. majd csepegtetőrácsra kiszedjük.

Köretnek milánói spagettit készítünk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékony metéltre vágjuk. A füstölt főtt marhanyelvet vékonyra felszeleteljük és szintén metéltre vágjuk. Serpenyőben kevés olajban szeletelt póréhagymát pirítunk, hozzáadjuk az előkészített gombát és a marhanyelvet. Rövid ideig pároljuk, majd ha zsírjára pirult, paradicsompürét adunk hozzá, sóval ízesítjük, őrölt borssal, oreganóval és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kevés vízzel vagy húslevessel felöntjük, ha szükséges, cukorral ellensúlyozzuk a paradicsompüré savanyúságát. A kifőzött spagettivel elkeverjük a ragut.

Tálaláskor előmelegített tálra halmozzuk a milánói spagettit, megszórjuk reszelt sajttal, és melléhelyezzük a sajtos rántott borjúbordákat.

Egy finom borjúbordák milánói módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1672 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei