Borjúbordák Gundel módra

FőoldalHúsos ételFőfogásBorjúbordák Gundel módra

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúbordák Gundel módra hozzávalói:

Borjúbordák Gundel módra elkészítése:

A borjúbordákat kiveregetjük, majd tojásba, zsemlemorzsába beleforgatjuk, azután forró olajban kisütjük, és kihűtjük. Világos rántást készítünk 2 kanál vajból és 2 kanál lisztből, apránként 5 dl forró tejszínnel felengedjük, sóval, fehér borssal és szerecsendióval fűszerezzük, s enyhe tűzön 10 percig főzzük.

A tűzröl levéve hűlni hagyjuk, azután 1 tojássárgáját, reszelt sajtot és finomra vágott főtt sonkát keverünk bele, ügyelve, hogy a mártás egyenletesen sűrű maradjon. Tűzálló porcelántál aljára előbb a mártásból teszünk egy keveset, erre ráfektetjük a kihűlt bordákat, a többi mártással bevonjuk, reszelt sajttal és zsemlemorzsával meghintjük, 3-4 mogyoró nagyságú vajdarabot elosztunk rajta, majd forró sütőben megsütjük.

Köretnek angolos parajt - párolt parajlevél olvasztott vajjal leöntve - adunk hozzá.

Egy finom borjúbordák gundel módra ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1332 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei