Borjúbecsinált leves

FőoldalLevesBorjúbecsinált leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Borjúbecsinált leves hozzávalói:

Borjúbecsinált leves elkészítése:

A megmosott borjúhúst és a zellert vágjuk kis kockákra. Egy nagyobb leveses fazékban olvasszuk fel a margarint és forgassuk bele a húskockákat. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, zellert és hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát. Sózzuk meg és kb. 10 percig letakarva pároljuk. Párolás után szórjuk meg 5 dkg liszttel, keverjük el, és engedjük fel 2 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk és főzzük addig, míg a hús és a zöldség puha nem lesz. Savanykásan, korhely módra is tálalhatjuk. Ekkor kevés citromlevet adjunk hozzá és díszítsük citromkarikákkal.

Egy finom borjúbecsinált leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1532 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei