Borban párolt húsos káposzta

FőoldalHúsos ételFőfogásBorban párolt húsos káposzta

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Borban párolt húsos káposzta hozzávalói:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 l száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 db babérlevél
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 60 dkg füstölt oldalas
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg füstölt tarja

Borban párolt húsos káposzta elkészítése:

Az olajjal kikent bográcsba terítjük a savanyú káposzta felét. Rátesszük a kisebb darabokra vágott húsféléket és a kolbász, rászórjuk a fekete borsot és a babérleveleket. Beborítjuk a maradék káposztával, kicsit megsózzuk. Fölöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a húsok mind megpuhulnak. Héjában főtt vagy fóliában sült burgonyát adunk mellé.

Egy finom borban párolt húsos káposzta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1458 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei