Birsalma

FőoldalSavanyúságFőfogásBirsalma

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Birsalma hozzávalói:

Birsalma elkészítése:

A megmosott és meghámozott birsalmát cikkekre vágjuk, magházát, húsát egy napig citromos-sós hideg vízben áztatjuk, majd a sós vízből kiszedve, lecsurgatjuk, aztán üvegbe rakjuk.

Ecetes levet forralunk, amihez kevés cukrot, babérlevelet és szegfűszeget adunk, majd langyosan ráöntjük a birsre. Kevés nátrium-benzoáttal meghintjük. Aztán lekötjük.

Hűvös helyen tároljuk. (Ez a mennyiség egy 5 literes üveghez elegendő.)

Egy finom birsalma ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1555 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei