Berni mártás

FőoldalMártás, sodóFőfogásBerni mártás

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Berni mártás hozzávalói:

Berni mártás elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk. Kis lábosba tesszük, hozzáadjuk az ecetet, a durvára törőtt borsot, és az egészet erős tűzön jól beforraljuk úgy, hogy végül kb. 1 ek.leve maradjon. Ezt a redukciót leszűröm. A mártásosedényt forró vízfürdőbe állítjuk, beletesszük a tojássárgáját, hozzáadunk 1 ek. langyos vizet, és kis habverővel néhány perc alatt felverjük könnyű krémmé. Közben a vajat egy külön edényben felolvasztjuk. Ha a tojáshab kellő sűrűségű, beletesszük a redukciót, sózuk, majd állandó keverés kőzben kanalanként hozzá adjuk az olvasztott vajat , végül az apróra vágott tárkonylevelet és petrezselyemzöldet. Azonnal tálaljuk. A francia konyha világszerte híressé vált mártása, az angolosan sült húsok bélszín, hátszín, őzgerine legfinomabb kiegészítője. Mindig frissen kell készíteni, újra nem melegíthető. Ha túl sűrűre sikerül, kis tejszínnel vagy langyos vízzel hígítható.

Egy finom berni mártás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1468 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei