Berlini fánk borsodóval

FőoldalÉdesDesszertBerlini fánk borsodóval

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Berlini fánk borsodóval hozzávalói:

Berlini fánk borsodóval elkészítése:

A vajat kis fazékba tesszük, és egy deci hideg vizet öntünk rá. Egy csipet sóval, 1 kávés kanál cukorral ízesítve felforraljuk, majd csomómentesen belekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a massza elválik az edény falától. Akkor levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egyenként belekeverünk 3 nyers tojást. A masszából kézzel vagy habzsákból diónyi golyókat formázunk, és durvára vágott mandulában mindegyiket meghempergetjük. A mandulás fánkocskákat felforrósított olajban kisütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és borsodóval szervírozzuk.

Egy finom berlini fánk borsodóval ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 975 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei