Bélszínvagdalt

FőoldalHúsos ételFőfogásBélszínvagdalt

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bélszínvagdalt hozzávalói:

Bélszínvagdalt elkészítése:

A bélszín fejrészét és a szeleteléskor leeső darabokat használjuk fel a készítéséhez. A húst apró tárcsájú húsdarálóval ledaráljuk. Keverőtálban összekeverjük a felütött tojások sárgájával, sóval ízesítjük, őrölt borssal fűszerezzük, apróra vagdalt póréhagymát és fokhagymát adunk hozzá. Ízlés szerint mustárral és ketchuppal is ízesíthetj ü k.

A jól összedolgozott vagdalt masszát henger vagy pogácsa alakúra formázzuk, szitált zsemlemorzsába beleforgatjuk. Felforrósított olajban megsütjük. (Ne nagyon szárítsuk ki!)

Hagymás tört burgonyával, salátával tálaljuk, de adhatjuk fözelékhez feltétként is.

Egy finom bélszínvagdalt ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1046 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei