Bélelt tészta

FőoldalKöretFőfogásBélelt tészta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bélelt tészta hozzávalói:

Bélelt tészta elkészítése:

A marhalábszárat jól tisztítsuk meg és kockázzuk föl. Olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjunk hozzá jócskán pirospaprikát (közben vegyük le a tűzről, mert a paprika odaég), tegyünk bele egy leveskockát, rakjuk hozzá a húst, jól keverjük össze és tegyük vissza a tűzre. Kevergessük és süssük türelmesen kb. 10 percig, majd szórjuk meg borssal, öntsük rá a vörösbort és süssük további 10 percig. Ezután sózzuk meg, öntsük fel vízzel, fedjük le és főzzük puhára a húst. A túrót törjük össze egy kis sóval. A füstölt szalonnát vágjuk apróra és olvasszuk ki. Főzzük ki a tésztát (ne áztassuk szét, csak főzzük meg) Ha mindezek elkészültek, vegyük elő a méretes, sütőbe rakható edényt és kezdjünk hozzá a tészta béleléséhez. Az edény aljára merítsünk pár kanállal a sültszalonna zsírjából, és terítsük rá a tészta kétharmadát. Erre borítsuk rá a túrót, és egyenletesen terítsük szét. Most jön a finom pörkölt, próbáljuk úgy teríteni, hogy mindenhova jusson. Ennek tetejére terítsük rá a maradék tésztát, ezt takarjuk be sajttal. Az egész tetejére öntsük rá a tejfölt, erre, pedig a sültszalonnát zsírostól. Most már csak be kell dugni a sütőbe és addig sütni, amíg a tejföl pirulni kezd.

Egy finom bélelt tészta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1373 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei