Bécsi túrós derelye

FőoldalDesszertÉdesBécsi túrós derelye

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bécsi túrós derelye hozzávalói:

Bécsi túrós derelye elkészítése:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Szitán átpasszírozzuk és a liszt súlyához viszonyítva, harminc százaléknyit kimérünk belőle. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzákeverjük az átpasszírozott burgonyát és négy tojással gyúrt tésztát készítünk. Simára gyúrjuk, négy cipóra elosztjuk. Pihentetni nem kell, gyúrás után lehet nyújtani. Kicsit vastagabbra nyújtjuk, mint a sima gyúrt tésztát, mert a burgonya miatt könnyen kiszakad.

A szitán átpasszírozott túróból elkészítjük a tölteléket. Keverőtálba tesszük a túrót, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás porcukrot a reszelt citromhéjat és a búzadarát. Végül a tojások fehérjéből vert habot és az áztatott, leszárított mazsolát is. A kinyújtott tésztára diónyi nagyságú tölteléket teszünk, tojással lekenjük a töltelékek közötti tészta részt.

Ráhajtjuk a tésztát és rányomkodjuk, derelyevágóval daraboljuk. A betöltött derelyéket sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Zsírban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk a megfőtt, még forró derelyéket. Előmelegített tésztás tányérra tálaljuk, fahéjas porcukorral meghintjük.

Egy finom bécsi túrós derelye ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2597 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei