Bécsi borjúszegy

FőoldalHúsos ételFőfogásBécsi borjúszegy

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bécsi borjúszegy hozzávalói:

Bécsi borjúszegy elkészítése:

A borjúszegyet kicsontozzuk, megformázzuk. (A leeső húsdarabokat pörkölt vagy tokány készítésénél felhasználhatjuk.) Az előkészített szegyet húsleveshez hasonlóan megfőzzük. Amikor megpuhult, kivesszük a főzőléből, lapos tálra tesszük, és egy másik tálat ráhelyezve, lepréseljük. Így hagyjuk kihűlni. Célszerű a szegyet egy nappal előbb elkészíteni és hűtőben megdermeszteni.

Az előkészített borjúszegyet éles késsel rézsútosan felszeleteljük. Bécsi bundázással bundázzuk. Felforrósított olajban kisütjük, közben megfordítjuk.

Majonézes salátaköreteket kínálhatunk hozzá.

Egy finom bécsi borjúszegy ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1698 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei