Béarni torta

FőoldalZöldségesételFőfogásBéarni torta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Béarni torta hozzávalói:

  • őrölt bors
  • 25 dkg vajas tészta
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 3.5 dl tej
  • 4 evőkanál kukorica keményítő
  • 20 dkg sonka

Béarni torta elkészítése:

A póré zöldjéből 5 cm-t megtartunk, és a fehér résszel együtt felkarikázzuk, majd 2 liter sós vízben puhára főzzük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A kukoricakeményítőt 2 dl tejben feloldjuk. A maradék tejet felforraljuk, majd belekeverjük a keményítőt, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a reszelt sajtot, a sonkát, a pórét is hozzákeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. 26 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kivajazunk. A tésztából két kört vágunk ki. Az egyik akkora legyen, mint a forma alja, a másik pedig akkora, hogy a torta alját és a széleit is be tudjuk vele fedni. A nagyobbik kört a formába tesszük úgy, hogy a peremére is jusson tészta. Rárakjuk a tölteléket, és a másik tésztalappal befedjük. A két lap széleit egymáshoz nyomkodjuk. Meleg sütőben 45 percig sütjük. Félidőben a maradék tejjel megkenjük a tetejét. Amikor megsült, 10 percig még a formában hagyjuk, majd grillrácsra borítjuk. Nem lesz folyós a torta, ha a pórét alaposan lecsöpögtetjük, mielőtt a töltelékhez adnánk.

Egy finom béarni torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1087 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei