Béarni mártás

FőoldalMártás, sodóFőfogásBéarni mártás

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Béarni mártás hozzávalói:

Béarni mártás elkészítése:

Tárkonyecetben durvára tört egész borsot, babérlevelet és szeletelt vöröshagymát főzünk. A tárkonylevelet, és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A vajat felolvasztjuk és félretesszük. Keverőtálba öntjük a tojások sárgáját, a tejszínt és hozzászűrjük az ecetes fűszerkivonatot. Víz-gőz fölött habverővel könnyű, egyöntetű masszává keverjük. A gőzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a felolvasztott vajat, vigyázva, hogy az írótartalmát ne öntsük bele. Végül sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.

Béarni mártás tippek:

Meleg halételekhez adhatjuk.

Egy finom béarni mártás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1483 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:




Guitarmaker (2012/08/16):
A bearni mártásba, mint ahogy a hollandiba sem kell tejszín!! Benkő Gábor

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei