Bazsalikomos paszuly rizzsel

FőoldalFőzelékFőfogásBazsalikomos paszuly rizzsel

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bazsalikomos paszuly rizzsel hozzávalói:

Bazsalikomos paszuly rizzsel elkészítése:

A babot beáztatjuk, majd sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük. A barnarizst erős tűzön, kevés olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, lefedjük, majd 10 percig forraljuk. A tűzről levéve még 20 percig duzzasztjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát és a zellert, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a főtt babot. Összekeverjük, és a bab levéből annyit öntünk rá, hogy kellemesen szaftos legyen. Ízlés szerint sózzuk, és bazsalikommal fűszerezzük, és összepároljuk. Az elkészült babot a barnarizzsel tálaljuk.

Egy finom bazsalikomos paszuly rizzsel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1307 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei