Bazsalikomos hajdinalepény

FőoldalHúsos ételFőfogásBazsalikomos hajdinalepény

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bazsalikomos hajdinalepény hozzávalói:

  • bazsalikom
  • 2 dl tej
  • 1 dl kukorica olaj
  • 30 dkg hajdina liszt
  • 30 dkg hajdina (egész)

Bazsalikomos hajdinalepény elkészítése:

A megmosott, beáztatott hajdinát sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, és bazsalikommal fűszerezzük. Az elkészített tésztának sűrű palacsinta tésztához kell hasonlítania. A masszát 10-15- percig pihentetjük, majd kevés forró olajba egy kanállal kis lepényeket formázunk belőle, és pirosra sütjük mindkét oldalát. A kisült lepényeket forrón, párolt zöldségfélékkel tálaljuk, de fogyasztható túróval, tejföllel vagy reszelt sajttal is.

Egy finom bazsalikomos hajdinalepény ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1200 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei