Bazsalikomos gombóc sült gombával

FőoldalZöldségesételFőfogásBazsalikomos gombóc sült gombával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bazsalikomos gombóc sült gombával hozzávalói:

Bazsalikomos gombóc sült gombával elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, sós vízben 20 percig főzzük, majd leszűrjük, és krumplinyomón áttörjük. A kenyeret megpirítjuk, és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgáját, megsózzuk és összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, mindegyik közepébe néhány kenyérkockát dugunk. Gyöngyözve forró sós vízben 10 perc alatt kifőzzük. A gombát megtisztítjuk, félbevágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk és megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük, és 5 percig sütjük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, felforraljuk és sóval, borssal ízesítjük. A kifőtt gombócot megforgatjuk a bazsalikomban, és a gombával együtt tálaljuk.

Egy finom bazsalikomos gombóc sült gombával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1132 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei