Bazsalikomleves

FőoldalLevesBazsalikomleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bazsalikomleves hozzávalói:

Bazsalikomleves elkészítése:

A bazsalikomot leöblítjük, és szárazra rázzuk. Lecsipkedjük a levelét és kevés zellerlét hozzáadva péppé turmixoljuk. A bazsalikompürét elkeverjük a tejszínes joghurttal és a balzsamecettel. Sóval, cayenne-i borssal és cukorral ízesítjük. A levest fedő alatt kb. 1 órán át a hűtőszekrényben tároljuk. A koktélparadicsomot megmossuk és félbevágjuk. A pineamagot zsiradék nélkül állandóan keverve arany barnára pirítjuk, tálra terítjük és hagyjuk kihűlni. A jól lehűtött levest 4 tányérba merjük. Paradicsommal, pineamaggal és a parmezánnal díszítjük. Ízlés szerint néhány bazsalikomlevelet is tehetünk a levesbe.

Egy finom bazsalikomleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2250 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei