Barnarizs káposztával és paradicsommal

FőoldalFőzelékFőfogásBarnarizs káposztával és paradicsommal

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Barnarizs káposztával és paradicsommal hozzávalói:

Barnarizs káposztával és paradicsommal elkészítése:

A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel és lefedjük. 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve, 20 percig duzzasztjuk. A káposztát kockákra vágjuk, sózzuk, kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és készre pirítjuk. A paradicsompürét kevés olajban pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert, vöröshagymát. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Habarással sűrítjük, ízesítjük sóval, esetleg egy kicsi mézzel, és átszűrjük. A káposztát összekeverjük a rizzsel, és a paradicsommártással tálaljuk.

Egy finom barnarizs káposztával és paradicsommal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1243 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei