Báránysült köményes burgonyasalátával

FőoldalHúsos ételFőfogásBáránysült köményes burgonyasalátával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Báránysült köményes burgonyasalátával hozzávalói:

Báránysült köményes burgonyasalátával elkészítése:

A koriandermagot durvára törjük. A korianderlevelet megmossuk, és lecsöpögtetjük. A húst a tengeri sóval, a borssal és a korianderrel mindkét oldalukon vastagon megszórjuk, a korianderlevéllel befedjük, felcsavarjuk, folpackba csomagoljuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. A mézet, a borecetet, az olajat, a köményt és a pirospaprikát habosra keverjük. A kész burgonyát meghámozzuk, és rögtön meglocsoljuk az olajos szósszal. Az olajbogyókat felkarikázzuk, és ezt a szószos burgonya tetejére szórjuk. A húsról a folpackot levesszük, a tetejéről a sós mázt lekaparjuk. Grillen aranyszínűre pirítjuk. A citromokat negyedekre vágjuk. A szójaszószt, az olajat, a citromlét és a koriandert habosra keverjük, majd borssal ízesítjük. Ezzel a bárányszeleteket meglocsoljuk, a szósszal leöntjük, és a burgonyasalátával tálaljuk. A citromnegyedekkel körítjük.

Egy finom báránysült köményes burgonyasalátával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1267 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei