Báránysaláta joghurtos túróöntettel

FőoldalHúsos ételZöldségesételFőfogásBáránysaláta joghurtos túróöntettel

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Báránysaláta joghurtos túróöntettel hozzávalói:

Báránysaláta joghurtos túróöntettel elkészítése:

A báránycombot fokhagymával megtűzdeljük oly módon, hogy vékony pengéjű, hegyes késsel a húsba szúrunk, a késpenge mellett a feldarabolt fokhagymagerezdet betoljuk a húsba. Megsózzuk a húst minden oldalán, sütőtepsibe tesszük, a vöröshagymát rászeleteljük, forró zsírral leöntjük, majd közepes hőmérsékletű sütőben, gyakori locsolgatással, készre sütjük. Ha saját levét elpárologta, kevés vízzel pótoljuk.

A megsült bárányhúst lehűtjük. (Célszerű a húst egy nappal a saláta elkészítése előtt megsütni.) A hideg húst felszeleteljük, metéltre daraboljuk. A csemegeuborkát szintén metéltre vágjuk. A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, majd rövid szálúra feldaraboljuk.

A túrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a joghurtot, simára elkeverjük, apróra vágott metélőhagymát, sót és őrölt borsot adunk hozzá. Kevés apróra zúzott fokhagymát tehetünk bele, így pikánsabb lesz a készítmény. Az előkészített anyagokat beletesszük a joghurtos túróöntetbe, és lazán összekeverjük.

Tálaláskor, előhűtött üvegtányérokra megtisztított, megmosott és leszárított salátaleveleket teszünk, erre halmozzuk a bárányhússalátát. Tetejét apró kockákra vágott zöldpaprikával megszórjuk.

Önálló fogásként is adhatjuk.

Egy finom báránysaláta joghurtos túróöntettel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1199 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei