Báránykaraj karfiollal

FőoldalZöldségesételFőfogásBáránykaraj karfiollal

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Báránykaraj karfiollal hozzávalói:

Báránykaraj karfiollal elkészítése:

A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Az olajat, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot összekeverünk. Ezzel a húst bekenjük, majd kiolajozott mély tepsibe rakjuk, és mellétesszük a karikára vágott hagymák és a zúzott fokhagymát. Forró sütőben pirosra sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a burgonyát is a hús mellé rakjuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. A megsült húst alufóliára szedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A karfiolt és a burgonyát tányérok szélére rendezzük. Az almabort a hús sütőzsírjával összekeverjük, felforraljuk, hozzáadjuk az alufóliára csöpögött részt is, és ha szükséges, újrafűszerezzük. A húst a tányérok közepére tesszük, és a boros zsiradékkal meglocsoljuk. Kakukkfűvel díszítjük.

Egy finom báránykaraj karfiollal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1551 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei