Bárányhússal töltött pite

FőoldalElőételBárányhússal töltött pite

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bárányhússal töltött pite hozzávalói:

  • 75 dkg bárányhús apróra vágva
  • 75 dkg bárányhús apróra vágva
  • őrölt bors
  • 5 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • sáfrány
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db paradicsom
  • Bárányhússal töltött pite
  • Bárányhússal töltött pite elkészítése:

    A paradicsomokat kimagozzuk, a húsukat összezúzzuk. Az olajban megpirítjuk a zúzott fokhagymát, és hozzáadjuk a húst. Gyorsan megpirítjuk, közben villával apróra nyomkodjuk. Hozzáadjuk a paradicsomok húsát, és még 15 percig erős tűzön sütjük, míg a levét elfövi. Salátástálban a sáfrányt, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot összekeverünk. A tésztához 28 dkg lisztet a fűszerkeverékre szitálunk, majd egy mélyedést nyomunk a közepébe, abba öntjük az olajat, és csipetnyi sót. Folyamatosan beledolgozunk 6 evőkanál vizet, és sima, ruganyos tésztává gyúrjuk. Golyót formálunk belőle, és 1 óráig pihetnetjük. Kinyújtjuk, majd 4 db 17 cm átmárőjű és 4 db 15 cm átmérőjű kört vágunk ki belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük a nagy köröket, elosztjuk rajtuk a tölteléket, és a kis körökkel lefedjük. A széleket nedves kézzel benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Forró sütőben aranyszínűre és ropogósra sütjük.

    Egy finom bárányhússal töltött pite ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3378 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei