Bárányfasírt mártásban

FőoldalZöldségesételFőfogásBárányfasírt mártásban

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bárányfasírt mártásban hozzávalói:

Bárányfasírt mártásban elkészítése:

A húst, 1 tojást, a fahéjat, a paprika felét és a zúzott fokhagymát kevés sóval, borssal sima masszává dolgozzuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A hagymákat felkockázzuk, az olajban üvegesre pároljuk, majd beletesszük a paradicsomot, a sáfrányt, a maradék paprikát, a citromlét, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd lefedve 10 percig főzzük. A golyókat a szószba tesszük, és lefedve még 20 percig pároljuk, közben többször megkeverjük. Szűrőkanállal kivesszük, és salátástálba tesszük. A mandulát durvára őröljük, majd hozzáadjuk a maradék felvert tojást, a petrezselymet és csipetnyi sót. Óvatosan beleforgatjuk a golyókat. A golyókat lisztbe hempergetjük, és 4-5 darabonként fritőzben, forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tányérokra tesszük, és a meleg szósszal meglocsoljuk. Hagyományosan kuszkuszt kínálnak hozzá, de nagyszerű vacsora lesz párolt rizzsel is. Akkor jó az olaj a sütéshez, ha már serceg benne a golyó, de még nem füstöl.

Egy finom bárányfasírt mártásban ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1430 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei