Bárányepigramm

FőoldalHúsos ételFőfogásBárányepigramm

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bárányepigramm hozzávalói:

Bárányepigramm elkészítése:

A báránycombból eltávolítjuk az inakat, majd hurokkötözéssel rögzítjük, formázzuk. Húsleveshez hasonlóan puhára főzzük, aztán lapátkanállal kiemeljük a főzőléből. Gyengén lepréselve jól lehűtjük, majd a zsineget eltávolítjuk. Az érmékhez hasonlóan adagonként három 5-5 dekagrammos szeletekre vágjuk. A szeleteket megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk.

Gombás rizst készítünk.

Hagymás zsíron lepirítjuk az apró kockára vágott bárányvesét. Ízesítjük sóval, fűszerezzük törött borssal, majd meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Hozzáadjuk az előkészített, apró kockákra vágott paradicsomot. Jól lepirítjuk, majd az elkészített gombás rizshez keverjük.

A bárányszeleteket bő zsírban piros ropogósra megsütjük, majd csepegtetőrácsra kiszedjük.

A pirított bárányvesével és a paradicsommal összekevert gombás rizsből alapzatot készítünk előmelegített tálon. Erre helyezzük a frissen készre sütött bárányszeleteket úgy, hogy félig fedjék egymást.

Egy finom bárányepigramm ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1136 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei